een eerste update

Lieve allemaal,

Bij deze een update van mijn eerste weken in Guatemala, Antigua. Samengevat ben ik volop aan het genieten van het mooie weer, het gezellige stadje en de tranquilo atmosfeer. Inmiddels zitten ertwee weken in Antigua op enheb ik nogtwee weken hier over.

Het stadje is net Disneyland met gekleurde eenverdiepingshoge huisjes, hobbelige keienstraatjes, parkjes en uitzicht op bergen en vulkanen. Doordeweeks ben ik vooral bezig met de spaanse les. In de middag en avond veel gezellige mensen om in het park huiswerk te maken, terrasjes te hoppen, drankjes te doen en activiteiten te ondernemen. Het gastgezin is ook leuk; een huis waar opa en oma,drie zonen,twee dochters, kleinkinderen,drie hondenen een papgaai zijn gehuisvest; lekker druk en gezelig. Inmiddels ook een nieuwe gezelligehuisgenoot. Had de eerste week als huigenoot namelijk een gepensioneerde vrouw van 66 wat geen succes was.

In het eerste weekend ben ik metvier meiden van school naar Lake Atitlan geweest, bekend door de ligging tussen vulkanen, de markten en traditionele kleding van de Maya´s . Op zaterdag met onze prive boot over het meer gevaren en de verschillende stadjes bezocht. Op zondag naar Chichicastenango geweest, een hele grote markt. Veel indrukken opgedaan en vooral zaterdag was genieten!

Afgelopen weekend een overnight tripop een vulkaan gedaan. Was heel erg heftig maar het uitzicht maakte alles goed! Zaterdag om 8.00 begonnen met klimmen en om 17.00 de overnachtingsplek bereikt. Snel de tenten opgezet en vervolgens nog een uur steil naar boven geklommen naar de top van de vulkaan voor het zien van de sunset; wow! Boven de wolkengrens, uitzicht op toppen vanzeven vulkanen, de kleuren; echt onbeschrijfelijk mooi! Kijk maar naar de foto´s. Slapen in een tent terwijl het buiten onder 0 is, was ook een nieuwe niet geslaagde uitdaging. Zondag om 05.15 op voor het zien van de sunrise en vervolgens de tocht terug. Dit weekend vormde geloof ik de meest extreme uitdaging ever! Heel bizar om op het dakterras te staan, de vulkaan te zien en te beseffen dat ikop de top stond, boven de wolken!

Zondag was er ook een processie in Antigua. Dat begon vanaf aswoensdag en is tot en met Pasen. Elke kerk kiest een verhaal uit de bijbel en maakt een soort decor op het altaar. Omdebeurt doen de kerken en processie; een 12 uur durende tocht door de omgeving waarbij op grote houten plateaus versierde beelden worden gedragen. De mensen dragen hierbij een knalpaars, glimstof gewaad en vaak dezelfde paarse glimstof over het hoofd. Na de beelden volgt de harmonie en daarna volgen mensen met suikerspinnen, ballonnen en bellenblaas. Tevens worden er bloementapijten gemaakt in de straten waar de processie langs komt. De straten worden afgezet en met gekleurde hout- of bloemsnippers worden afbeeldingen gemaakt. Als de optocht langs is geweest, is je tapijt dus geruineerd. Hele bijzondere en mooietraditie om te zien!

Tevens heb ik nog lava gezien op de vulkaan Pacaya, zie foto´s en ben ik om verder te cutiveren begonnen met salsalessen. Veel talent heb ik niet, maar wel erg leuk!

Beelden zeggen meer dan woorden dus bij deze laat ik het hierbij en ga ik proberen de foto´s te uploaden

Madieke

JEMIG JEMIG JEMIG!
Wat een bizar mooie foto's!! dat klimmen lijkt me de moeite waard geweest!!
In afwachting van je volgende update;)
Nog heel veel plezier!!
Kus,
Madieke

Aiko

Fijn om te horen dat het allemaal leuk is. Ziet er echt gaaf uit!

Sonja

Yo liek! Wat fantastisch allemaal! Het ziet er echt heel gaaf uit! Veel plezier nog!

Kuss

Robert

Wat een prachtige foto's!
Vooral de vulkaantocht ziet er
erg uitdagend uit.
Veel succes de komende weken, en ik wacht
alweer op de volgende update!

Thijmen

Wow Lieke, wat vet! Het ziet er geweldig uit! Wat een ervaringen. Mooi om te horen dat je nieuwe huisgenoten ook bevallen, die papegaai lijkt me ook zeker een toevoeging voor Huize Barros! Heel veel plezier en succes met de salsalessen en het spaans, doe een tequila'tje van me. X

Daphne

Heej Liek!!
Ik heb me aangemeld voor je reisblog! Wat een indrukken inderdaad al in deze eerste weken en prachtige foto's! Wij bevinden ons op dit moment in Melbourne en gaan over 2 weken een 14daagse safari doen van Adelaide naar Darwin, dwars door de Outback. Wij genieten ook enorm en een half jaar vakantie... ik had het niet willen missen;)!!

Liefs en geniet ervan, over een paar maanden weer lunchen bij Dudok?:P X Daf

Claudine

Lieke!!!!
Wow, eindelijk zijn er ook verhalen van jou op het net te lezen, zat er al naar uit te kijken. Wat een mooie verhalen, maar vooral mooie foto's. Al die kleuren in Antigua, zo gaaf om te zien op foto, laat staan als je er woont. Daarnaast je trip naar Fuego, ook echt indrukwekkend! Geniet ervan en succes nog met je Spaans!!
Dikke kus, Claus

Ingrid Leo13

Hee Liek,

Geweldige foto's!
Leuk stukje ook!

Veel plezier! Ik blijf je volgen!

xx Ing

P.S. zondag verloren met 3-2 van Crayenhout :-(

Margriet (ZonMw)

Wow! Wat een verhalen en mooie foto's! Ontzettend veel plezier daar!

Tess

Liek het ziet er echt supervet uit!! en nou zit ik weer hier in het koude nl..ben al meteen jaloers, verwend nest dat ik ben;)
heel veel plezier nog!!
dikke kus, Tess

Irene

Hoi Lieke, wat ziet het er geweldig uit. Je lacht wel veel met die grote zware rugzak op je rug; dat je dat zo lang vol kan houden tot de top! Ik zie op de foto's dat je daar ook met Renee zit (ook uit Rotterdam). Wat gezellig. Ik ken haar wel van Laurentius, reis je veel samen? Doe maar de groetjes en veel plezier!
Tot snel, na het hockey seizoen!
groetjes Irene

Esther

Hey hey! heerlijk al die foto's, echt heel mooi! alle kleuren op de markt enzo lijken op peru :-) succes met de salsa!! ik ga morgen ook weer lessen!
XX

Liek

Hey Liek,
Wat een gave foto's! Deze plaatjes zeggen idd heel veel, maar je mag er best verhalen bij blijven schrijven,hor ;-)! Hoe gaat het met de danslessen? Al lekker aan het swingen in de zon? Nog veel plezier Antigua! Groetjes,xxx

Anne Eva

oh hier kan ik ook wat schrijven:) haha heb wat geschreven bij de foto's.
geniet ekker verder meid

dikke kus

Marit

Hey meid,

Wat super leuk om te lezen en die foto's....wow!
Ik ga je zeker volgen tijdens deze trip, geniet ervan. Heb nu al zin om je volgende verhaal te lezen en jaloers te worden op je foto's.

Liefs x

wilbert gooskens

Lieke

Mocht je nog in een stadje Totonicapan komen innformeer dan naar het gezin van de (engelssprekende) Eva via Casa Cultura . Ik zou daar graag nog eens contact mee hebben voor verdere ondersteuning.
Fijne reis en geniet van dit mooie land.

Willbert

David

Ziet er goed uit Lieke! Fijn dat je ons, je trouwe lezers/lezeressen, zo goed onderhoudt ;)

liset

Ha Lieke,

Goed om te horen dat je aan het genieten bent. Geweldige foto's!! Blijven downloaden dus.

Nien M

Heee Liek!
Waauww wat een prachtige foto's en leuke verhalen! Geniet er maar lekker van!! Ik blijf je volgen.
Veel plezier!
Liefs, xxx